Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΡΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ




Στις 19 Ιανουαρίου, ημέρα Τετάρτη, οι μαθητές της Β’ Λυκείου, στο πλαίσιο ενός πολιτιστικού προγράμματος επισκεφτήκαμε δυο μοναδικές εκθέσεις, τις οποίες υπογράφει ο Άρης Γεωργίου. Έτσι μπορέσαμε να θαυμάσουμε το απίστευτο ταλέντο τόσο του ζωγράφου όσο και του φωτογράφου. Φυσικά είχαμε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε αυτοπροσώπως και να συζητήσουμε μαζί του για τις τεχνικές που χρησιμοποίησε, τα υλικά που χρειάστηκε, καθώς και για τα ερεθίσματα από τα οποία εμπνεύστηκε, ώστε να καταλήξει σ’ αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα. 

Πρώτα είδαμε την έκθεση φωτογραφίας με τον ειρωνικό και αυτοσαρκαστικό τίτλο, «Ο δρόμος προς το αριστούργημα». Ο Α. Γεωργίου χρησιμοποίησε ένα κομμάτι ξύλου ως παλέτα. Η παρατηρητικότητα, η φαντασία και ο φωτογράφος μέσα του, τον έκαναν να δει ενδιαφέροντα σχήματα και φόρμες να δημιουργούνται. Μαγεμένος από τα χρώματα που ανακατεύονταν και μπλέκονταν σε ένα ξέφρενο χορό, αποφάσισε να το απαθανατίσει με τη φωτογραφία του. Έτσι κάθε φορά που πρόσθετε χρώματα, φωτογράφιζε το ξύλο από διαφορετική οπτική γωνία και με διαφορετικό φωτισμό (είτε μέρα, είτε απόγευμα), ώσπου έφτασε στο ... αριστούργημα. Μια πολύ ενδιαφέρουσα, λοιπόν, έκθεση, που μας βάζει να σκεφτούμε ότι η πορεία προς τον προορισμό είναι εξίσου ενδιαφέρουσα με το τέρμα κι ότι καμιά λεπτομέρεια της ‘διαδικασίας’ δεν είναι περιφρονητέα κι ασήμαντη, αλλά κι αυτή υπηρετεί την τέχνη. 

Στη δεύτερη έκθεση που πήγαμε ο Α. Γεωργίου έδωσε ακόμα έναν πρωτότυπο τίτλο, «Ανόργανα εν τάξει». Στην έκθεση αυτή τα έργα είναι ανεικονικά, αφηρημένα και σε διάφορες διαστάσεις. Οι πίνακες χαρακτηρίζονται απ’ τις έντονες αντιθέσεις χρωμάτων και σχημάτων, από τρελούς συνδυασμούς, που μέχρι άλλοτε μας φαίνονταν αδιανόητοι. Παρόλα αυτά όλα δένουν μεταξύ τους τόσο αρμονικά, καταλήγοντας σε ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα. Ήταν μια περιπλάνηση ανάμεσα σε γραμμές και συναισθήματα. Δυο εκθέσεις γεμάτες φαντασία και αγάπη για δημιουργία από έναν ταλαντούχο καλλιτέχνη. 
Αναμφίβολα φύγαμε έχοντας μια αίσθηση πληρότητας και νιώθοντας ευγνώμονες που η πόλη μας διαθέτει μικρές φιλόξενες εστίες της τέχνης!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου